vrijdag 13 augustus 2010

Honk honk

Aaaah, rond rijden in Florida, de wind in je haar, de zon op je gezicht. Okay, zo gaan wij dus niet helemaal rond rijden. Bij ons is het meer: "Prop de hele meute in de auto en zet de airco aan", maar 'a girl can dream'. Geen luxe sportauto (och die is toch niet aan mij besteed) maar de economy class auto, prima voor ons!

Net als vorig jaar stappen we vanaf het vliegtuig op de Disney express. We hebben dit jaar ons lesje geleerd en geven onze koffers niet af als we ze van de band hebben gehaald. Fool me once; shame on you, fool me twice; shame on me! Dus we hopen iets minder gefrustreerd de magic express in te stappen. Ook zijn we er dit keer op voorbereid dat we wel eens een heel ongeinteresseerde buschauffeur kunnen krijgen die ons een uur laat wachten tot de bus vol is voor hij gaat rijden. Dat wordt dit jaar allemaal ingecalculeerd om teleurstelling te voorkomen. Ik kan me namelijk nog goed herinneren dat wij de Magical Express vorig jaar noch als 'magical' noch als 'express' hebben ervaren. Het was meer de slome bus vol ergernissen. En toch kiezen we er weer voor dit jaar ;)

Nu we voorbereidt zijn op al dit niet magische gebeuren, kan het alleen maar meevallen. En om nou bij Alamo op het vliegveld in de rij te moeten staan lijkt me ook niet bepaald magisch. Of een grotere auto moeten nemen omdat de koffers er wel geteld 2x in moeten... nee dank u vriendelijk. Dan maar een slome buschauffeur!

Nu kunnen we binnen Disney veel met het disney vervoer doen, maar toch vinden wij het lekker om een eigen auto te hebben. Niet in de rij staan voor de bussen (al ontkomen we de monorail rijen toch echt niet) en geen gedoe als we buiten Disney willen zijn. Heerlijk die vrijheid en het is altijd wel weer leuk om te zien welke auto we krijgen.

Bij de Disney Car Care center hoeven we ook niet echt op een gratis upgrade te rekenen. Het is daar niet druk, dus de auto's zijn ook niet weg. Dat mag allemaal niet hinderen want de auto is puur functioneel. Wel gaan we dit jaar zelf weer het auto stoeltje meeslepen. Heel misschien zien we daar vanaf en kopen we er een in amerika. Maar dat weten we nog niet zeker. Een ding is wel zeker: kopen is goedkoper dan huren (krom eigenlijk he?)

Dankzij mijn vriendin Sian hebben we bij Alamo met een fixe korting een klein vierdeurs autootje kunnen huren. Daan was vorig jaar dik tevreden met onze goedkope bak! 1 december (net als vorig jaar) gaan we hem om 8:00 ophalen bij de Car Care center. Dan krossen we door naar de i-hop om onze hongerige buikjes te vullen en vanuit de i-hop gaan we naar Universal Island of Adventures om naar Harry Potter te kunnen gaan.

Nog iets minder dan 16 weken en dan is het zo ver!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten