zondag 12 december 2010

12 December (dag 13)

“Wat mij betreft hoeven we vandaag niet om 8:30 voor de deur van Magic Kingdom te liggen”, mompel ik een beetje vermoeid vanuit mijn kussen deze ochtend, “We kunnen de drukke attracties vandaag overslaan en gewoon naar de attracties gaan die we nog niet gezien hebben, dat zijn er niet zo veel meer”. Daan mompelt instemmend. Elora is ook wakker en ze ligt aan het voeteind van het bed. “Ik voel me een beetje ziekjes”, piept ze. Nu zegt ze dit iedere morgen als ze tekenfilms ligt te kijken en ze moet zich gaan aankleden, dus ik ben niet echt gealarmeerd. “Ik moet spugen”, zegt ze (heeft ze ook al menig keer gezegd en we hebben al regelmatig dramatische wc tripjes met haar gemaakt terwijl er niets aan de hand was) Ik kan nog geen antwoord geven of ze begint te overgeven. Daan en ik zijn geschokt. Daan, als ware held, lost het spuug incident op (ik ben van de poep en plas, maar ik kan echt niet tegen overgeven, dus dan houd ik me als het kan het liefst zo veel mogelijk afzijdig) Het bedsprei ligt nu buiten de deur en Elora zit lekker in bad. De kleur is weer terug op haar wangen, maar we gaan het rustig aan doen. We hebben vanmiddag een ADR in Liberty Tree tavern, ik hoop dat we daar nog naar toe kunnen.

Na het spugen begon de diarree, maar het is nu 9:30 en Elora lijkt ineens op te knappen. Even kijken of het allemaal gaat en dan gaan we er toch op uit. We hebben vanavond namelijk de Garden Grill, een van ons favoriete restaurantjes en Elora wil dat beslist niet missen, want zoals ze zelf zegt wil ze graag knuffelen met Chip and Dale.

We besloten het vanmiddag toch te riskeren, want Elora leek haar eten goed binnen te houden en ze was weer ouderwets gezellig. Toen we naar buiten stapten was het zowaar heerlijk weer (niet echt zwembad weer, maar wel “zit in de zon met een vestje aan” weer) We jubelden al omdat we best behoefte hadden aan zo’n dagje zon. We namen de boot naar de Magic Kingdom omdat de rij naar de monorail echt RIDONCULOUS was. De boot wat erg traag en een beetje tuttig, maar het uitzicht was echt magnifiek. We hebben echt zitten genieten met de zon op onze gezichten. Toen we bij de MK aankwamen zagen we toch een beetje dreigende wolken naderen en we waren de Liberty Tree tavern nog niet binnen en het begon te hozen (NATUURLIJK). Gelukkig was het niet koud, dus dat scheelde weer. We hebben hier letterlijk al ijs op de ruiten gehad. Ja ja, ik weet het, in Nederland is het erger, maar we zijn hier juist naar toe gegaan voor de zon ;)

Liberty Tree tavern was weer zalig en heerlijk dat je ook gewoon een boterham kan eten daar, we zijn namelijk het machtige eten een klein beetje zat. Ik voel het ook aan mijn lichaam dat ik goed aangekomen ben, dus thuis gaan we gelijk weer in het gareel. Zelfs Elora slaat haar toetjes tegenwoordig over, die begint het ook zat te worden.

Na de lunch hebben we maar even een tochtje door het spookhuis gemaakt, maar we vonden het park verder te druk en we wilden nog even rustig aan doen met onze zieke kip. We hebben wel nog even naar de Y in bedeltjes gezocht, maar die is niet te vinden en toen ook nog iets voor de boom gekocht, een sparkly dumbo en we hebben Elora’s Christmas op zijn oren laten schrijven. Overmorgen kunnen we hem in ons resort winkeltje ophalen.

Toen we thuis kwamen was de schoonmaakster net de kamer aan het opruimen, dus we moesten ons nog even vermaken. Pappa en Elora zijn naar de arcade gegaan en aangezien dat niet helemaal mijn ding is ben ik nog maar eens op zoek gegaan naar de Y. Maar ook hier keken de mensen me aan of ze water zagen branden… sorry May Britt, je blijft helaas Ma-Britt.

Wel heb ik nog even een tinkerbell hoodie gescoord waar ik erg blij mee ben. Ik ben weer voorzien voor deze winter.

Elora heeft even geslapen en ik heb de koffer nogmaals heringepakt. Ik heb alle poppetjes (van die kleine plastic dingen) uit de verpakkingen gehaald en heb een kwart koffer aan ruimte terug gekregen, dus dat was geen slecht idee. Geen nachtmerries voor mij vanavond.

Nu is het aan mij de taak om Elora om te toveren in Tiana. Ze is niet helemaal fruitig wakker geworden, maar Elora is net als ik altijd een beetje chaggo als ze net wakker is.

Al snel is Elora’s suffe bui over en heeft ze er weer helemaal zin in. We hebben haar helemaal opgedoft als Tiana en trots loopt ze over de paden naar de auto. Iedereen die maar wil kijken krijgt een kleine show met een Nederlands verhaal erbij.

Op naar Epcot, waar de Garden grill al op ons wacht. Ik maak nog even een detour om fastpasses te halen voor Test Track. Om 20:15 mogen we terug komen, maar eerst hebben we om 18:30 een date met Chip and Dale (al mogen we iets vroeger naar binnen). Als we moeten wachten op onze tafel vragen Amerikaanse mensen om de handtekening van prinses Elora. Ze lijkt zo op een prinses, vinden de mensen. Ik kan ze wel zoenen, echt heel erg schattig en Elora straalt.

De Garden Grill stelt ons weer niet teleur, want het is net zo leuk als vorig jaar. We hebben alleen een klein incident met de snorhaar van Pluto, die Elora een klein beetje op haar wang verwond. Elora schrikt ervan en begint een beetje te pruilen. Ze vindt dat Pluto sorry moet zeggen, maar Pluto kan niet praten en snapt niets van het Nederlandse gebrabbel. Gelukkig is hij al snel vergeven, maar Pluto is er duidelijk zelf ook van geschrokken en mijdt ons de rest van de avond (terwijl we de andere characters meerdere keren rond zien komen) Hier nemen de characters echt de tijd voor je en ik merk gelijk het verschil aan Elora. Ze is weer laaiend enthousiast. Ik heb haar nog niet zo enthousiast gezien met de characters als hier. Ze knuffelt en zoent en vertelt honderd uit. Ze moet zelfs vaak hardop lachen en ze vertedert de characters (al schrok Chip even van haar vurige zoenen geloof ik)

Het is 19:30 als we klaar zijn en we hebben nog 45 om te overbruggen. Toch maar weer Spaceship Earth. Er is niet veel meer open, en we willen niet helemaal naar Noorwegen lopen voor Maelstrom. Na het ritje kijkt Elora me bedremmeld aan en zegt ze dat ze denkt dat ze in haar broek heeft gepoept. De diarree van vanochtend staat me nog vers (excuse the punn) in het geheugen en ik ren met haar (met schone kleren) naar de wc…. Waar een ENORME rij staat. Als we aan de beurt zijn blijkt het vals alarm te zijn, ze had alleen maar een windje gelaten en er was niets gebeurd. Dat is wel een opluchting. Dus op naar test track. Ik kan me herinneren dat een reis met alleen volwassenen een stuk minder vermoeiend en minder gestresst was (ook wel minder leuk hoor, maar double your pleasure, double your troubled state of mind)

Test track was leuk en Elora was door het dollen heen. Als het maar hard gaat. Ze zegt nu telkens dat ze de ToT het leukste vond, maar ik ga daar mooi niet meer met haar in. Dat kost me 5 jaar van mijn leven.

Na test track zijn we naar huis gegaan. Om 21:00 strompelden we de kamer binnen. Ik ben nog even mijn blog gaan updaten, Daan ligt te lezen, gekleed als een mummie (hij heeft keelpijn en wil het weg zweten) en Elora ligt te klieren met haar knuffels. Ben benieuwd hoe we slapen vanavond. Ik denk als we straks thuis zijn dat we eerst twee weken moeten bijslapen *grijns*

1 opmerking:

  1. Oh oh, hopelijk knapt ze snel weer op!
    Beterschap en hopelijk voor straks: Eet smakelijk.

    BeantwoordenVerwijderen